Everysport logo

Paralympiska sommarspelen år 2024: Allt du behöver veta

lör 31 aug. 08:13
Artikelbild

Som destination för resultat, spelscheman och tv-tider förstår vi på Everysport hur viktigt det är att hålla sig uppdaterad om kommande sport- och idrottsevenemang. Här har du alla tider du behöver ha koll på inför de paralympiska spelen – samlade på ett och samma ställe. Navigera bland matcher och resultat och dina favoriter – och missa inte en sändning!

12 händelserika dagar

Gör dig redo – den 28:e september hålls invigningen för den nionde upplagan av de paralympiska sommarspelen i 2024 då Paris tar över stafettpinnen från förra värdstaden Tokyo. Det är första gången Paris står värd för arrangemanget.

Tävlingarna omfattar 22 sporter och pågår i elva dagar. Du är naturligtvis redan på banan och redo att satsa. Som passionerade sportentusiaster vet vi att du vill ligga steget före, och därför finns vi ofta med på Techopias lista över de bästa sidorna med betting för svenska spelare.

Sverige på schemat

För dig som vill hänga med i Sveriges tävlingsinsatser kan det vara en god idé att ha koll på tävlingsschemat för Sveriges deltagande. Spelen består av 22 sporter, däribland bordtennis, cykling, judo, rodd, ridning, simning och sportskytte.

Vid de Paralympiska spelen i Tokyo år 2021 tog Sverige åtta medaljer, ett guld, fem silver och två brons. Nu väntar nya chanser till pallplatser i Paris.

Historik och kuriosa

Paralympiska spelen, ofta kallade Paralympics, är en serie internationella multisporttävlingar för idrottare med funktionsnedsättning. Idrottare tävlar i kategorier som baseras på deras specifika funktionsnedsättningar, vilket säkerställer rättvis konkurrens. 

De paralympiska spelen startade 1960 och Sverige har deltagit sedan 1976, då i vinterspelen i Örnsköldsvik. De första sommarspelen hölls 1988. Spelen anordnas alltid i direkt anknytning till olympiska spelen, i samma land och stad.

Ordet ”Paralympic” härrör från den grekiska prepositionen ”para” (bredvid eller vid sidan av) och ordet ”Olympic”. Dess innebörd är att Paralympics är de parallella spelen till Olympics och illustrerar hur de två rörelserna existerar sida vid sida.

Betting utan krångel

Bettingsajter gör det möjligt för dig som svensk spelare att enkelt betta online. Idag erbjuder spelbolagen digitala plattformar med tusentals möjligheter till sportsbetting, höga odds, inloggning med BankID och snabba betalningar via Trustly – direkt från din dator eller mobila enhet.

Häng också gärna med i svängarna med hjälp av Everysport. Men kom ihåg att det är du som har magkänslan och vet var spänningen går.  

Betting och paralympiska sommarspelen

Att spela på Paralympics är en unik upplevelse, även om det generellt är en mindre marknad jämfört med att spela på OS eller andra större sportevenemang. För dig som vill ta väl avvägda beslut för din betting är det viktigt att du studerar idrottarna, följer upp tidigare prestationer och förstår vilka regler och strategier som gäller för paralympiska sporter. 

Även om betting på Paralympics kanske inte är lika utbredd som andra sportevenemang, kan det ge spänning att titta på spelen och ge en möjlighet att stödja och fira prestationerna hos dessa extraordinära idrottare.