Everysport logo

Hösten i Allsvenskan 2024 kan bli otäckt spännande

tis 30 juli 14:15
Artikelbild

Halvvägs in på årets säsong av Allsvenskan kan vi bara konstatera att alla förutsättningar finns där för en grandios andra akt. Inte bara tycks vi ha en väldigt  spännande titelstrid framför oss, utan också en bottenstrid som lovar supportrarna minst lika mycket.

En stor del i att följa fotboll är att försöka gissa rätt på diverse olika utfall. Vilket lag vinner ligan? Vilka hamnar på botten av tabellen och tvingas lämna den? Vem kammar hem skytteligan? Med den stora bettingkulturen har den här typen av engagemang bara ökat. Planerar du att spela på fortsättningen av Allsvenskan 2024? Se då var man kan betta online här och ta reda på vad ditt nästa drag blir. 

Det finns mycket att titta närmare på inför säsongens andra halva. Här fokuserar vi dock på de två största puckarna. 

Malmö FF kan få det oväntat svettigt

Med en första säsong i ryggen förväntas Henrik Rydström och hans Malmö FF göra det ännu enklare för sig i jakten på nästa ligaguld. Men flera andra lag håller sig kvar uppe på toppen och med ett annalkande kval till Champions League kan det bli svårare än väntat för de himmelsblå. Rydström kommer nämligen att vilja göra så bra han bara kan ifrån sig ute i Europa och börja bygga på sin internationella karriär som tränare. 

Som saker och ting ser ut just nu är det framför allt Djurgården som jagar MFF, med Mjällby som en otippad utmanare strax under dem. Det vore inte helt osannolikt att någon av dem har vad som krävs för att kunna hota Malmö FF in i det sista. 

Kommer bottenstriden fälla någon av storklubbarna?

Förutom en titelstrid med flera formstarka lag finns det en pågående bottenstrid som, likt förra året, involverar flera av ligans mer ikoniska klubbar. Förutom Kalmar FF som varit en konstant i Allsvenskan sedan Nanne Bergstrands gyllene era, ser vi både IFK Göteborg och Norrköping husera på tabellens botten. 

Förra året låg både IFK Göteborg och AIK illa till, men den gången lyckades de hålla sig på den rätta sidan av nedflyttningsstrecket. Möjligheterna att åtminstone ett lag av Kalmar, Norrköping och Göteborg tvingas ned till Superettan för första gången på länge finns där onekligen. 

Ja, så som tabellen tar form ser vi ut att ha en otäckt spännande höst framför oss i Allsvenskan 2024. Många supportrar kan komma att få hålla andan fram tills dess att man blåser av säsongens sista visselpipa.