Everysport logo

De spännande sporterna du inte får missa under OS i Paris

mån 29 juli 22:00
Artikelbild

Det är dags för sommarens stora idrottsevenemang. Paris står som arrangör för OS 2024 och bjuder in de främsta atleterna från världens alla hörn till en sportfest utan dess like. 

Skönheten med OS är att entusiaster inom idrottens alla grenar får kämpa för äran parallellt med varandra och på spelmarknaden innebär det också att möjligheterna är fler än någonsin. Nedan hittar du några av de mest spännande sporterna du kan spela på.

Lagsporterna

Är du på jakt efter spännande spelmöjligheter under OS är de stora lagsporterna alltid ett säkert kort. För dessa kan du i regel hitta många etablerade spelsajter med odds, inklusive utländska bettingsidor och utländska casino med Swish som möjlig inbetalningsmetod.

Med svenska ögon är handbollen den av lagsporterna som kommer vara mest underhållande att följa. Där representeras Sverige av landslag på både dam- och herrsidan, vilket inte är fallet i exempelvis basket eller fotboll. Där lyser Sverige istället helt med sin frånvaro. En tidig höjdpunkt i handbollen är det svenska damlandslagets inledande match mot Norge den 25 juli. 

En annan fördel med lagsporterna är att de smygstartar redan innan den officiella invigningen den 26 juli. Redan från och med den 24 juli spelas det matcher i vissa lagsporter.

Friidrott

Friidrotten är alltid en favorit för många under OS och på spelmarknaden är det ett passande alternativ för såväl nybörjare som rutinerade spelare. 

Å ena sidan finns det grenar med väldigt tydliga favoriter, som svenske Armand Duplantis i herrarnas stavhopp, vilket gör att det inte krävs några avancerade förkunskaper för att spela. Å andra sidan finns det tävlingsgrenar utan lika klara stjärnor, där de riktigt kunniga har chansen att glänsa med sin expertis.

För nybörjaren kan även höjdpunkter som 100-metersloppen vara ett bra spelalternativ, med tanke på att det finns ett stort utbud av analyser och information om dessa.

Tennis

Tennisen under OS är en annan given sport att följa i Paris, inte minst herrarnas singelturnering som känns mer öppen än på många år. Spanjoren Carlos Alcaraz går visserligen in i OS som favorit efter sina vinster i Franska öppna och Wimbledon, men det är knappast en garanti att han kommer att slå utmanare som Jannik Sinner och giganten Novak Djokovic.

I damernas singelturnering har vi en desto tydligare favorit i polskan Iga Świątek, med namn som Coco Gauff och Elena Rybakina som några av de främsta utmanarna.

De ovanliga sporterna

En del av charmen med OS är att idrottsfesten inte enbart ger utrymme till de allra största sporterna, utan att den också ger oss chansen att upptäcka ovanliga, mindre kända sporter. Det innebär dessutom att det uppenbarar sig spelmöjligheter som inte vanligtvis finns.

Några av de mer udda sporterna i OS i Paris 2024 inkluderar breaking (breakdance), kanot- och kajakslalom och modern femkamp (där idrottarna tävlar i fäktning, hästhoppning, simning, skytte och terränglöpning). 

Är du väl insatt i några av de mindre uppmärksammade sporterna har du med andra ord helt unika spelmöjligheter.

De ovan listade sporterna och spelmöjligheterna är bara några av de många, många alternativ som kommer att finnas tillgängliga att njuta av mellan den 24 juli–11 augusti.